EN DE IT PL DK FR SF PT BG ES

 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

 

1) Hvem er CIVICO Guiden skrevet til?

Guiden er skrevet til brug for lærere i de ældste klasser i folkeskolen og på gymnasierne. Målet er at præsentere forskellige bud på undervisning i medborgerskab, og i Guiden er der specifikke bud på undervisning i form af lektionsplaner til direkte brug eller blot til inspiration.

 

2) Hvad er målgruppen for undervisningen?
Elevmålgruppen er udskolingsklasserne i folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

3) Kan yngre elever have gavn af dette materiale?

Projektet fokuserer på elever fra 14 år og opefter, men der er ingen tvivl om at mange vil kunne bruge materialet som inspiration for undervisning af yngre elever.

 

4) Koster det noget at bruge lektionsplanerne fra Guiden?

Nej. Projektet er finansieret af EU som et Comenius projekt, og alt materialet er frit tilgængeligt.

 

5) Kan man nøjes med at bruge dele af Guiden, eller skal man bruge det hele?

Det står en frit for kun at bruge uddrag af Guiden, i form af fx enkelte lektionsplaner, alt efter hvad man har behov for.

 

6)Kan man ændre I materialet fra CIVICO Guiden?

Ja, men det er vigtigt at informere om modifikationerne. Der er copyright på materialet, så hvis du vil bruge det i en artikel eller lign så oplys venligst at materialet er fra CIVICO projektet.
 

7) Hvor kan man hente yderligere information om medborgerskabskompetence?

CIVICO projektet har en hjemmeside, hvor der ligger en række gode links, der bla. Omhandler udvikling af medborgerskabskompetence: http://www.civicoproject.eu/vrc_pl.php

 

8) Ønskers der feedback på brugen af materialet?

Ja tak meget gerne. Feedback kan sendes til en af partnerne i projektet. Kontaktinformation kan findes på hjemmesiden (se ovenfor)

 

9) Kan man komme I kontakt med forfatterne bag Guiden?

Ja naturligvis. Kontaktinformation findes på hjemmesiden: http://www.civicoproject.eu/vrc_pl.php

 

10) Er Guiden blevet afprøvet I undervisningssammenhænge?

Ja i marts 2012 blev alle lektionsplaner afprøvet i de forskellige lande partnerlande (Polen, Bulgarien, Italien og Danmark). To skoler fra hvert land deltog i afprøvningen over et par måneder
 

11) Kræves der en særlig forberedelse for at gennemføre de enkelte lektioner?

Nej men man skal naturligvis have sat sig ind i emnet. Det kan eventuelt ske med udgangspunkt i projektets hjemmeside, samt ved læsning af de første kapitler i Guiden.

 

12) Er der kurser I brug af håndbogen?

Ja i efteråret 2012 afholdes der 2 workshops i hvert af partnerlandene. Tid og sted i Danmark kan fås ved henvendelse til hewe@viauc.dk
 

13) Er der mulighed for at dele erfaringer med brugen af guiden?

Ja i Danmark er der et netværk, kaldet netværket medborgerskab (som ikke er en del af CIVICO), hvor mange forskellige undervisningsinstitutioner bla. udveksler erfaringer om undervisning i medborgerskab.
 

14) Er der mulighed for at søge tilskud til rejser eller events med tilknytning til undervisning i medborgerskab, under CIVICO?

Nej desværre i under CIVICO. Men der er flere muligheder for at søge bla. EU, da området har stor bevågenhed.
   

I tilfælde af specifikke spørgsmål, som ikke er til stede i FAQ, kan du sende en anmodning direkte til de partnere, "(e-mail i Partners / Kontakt). Det tekniske personale civico vil give svar på dine spørgsmål inden for den kortest mulige tid. Dog kan tidspunktet for respons varierer afhængigt af kompleksiteten af ​​spørgsmålene.

 

www.asev.it
This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
www.asev.itwww.viauc.comwww.paideiafoundation.orgwww.swspiz.pl
u0zb1c - 2xefqw - mnlfdl - 54dpo5 - kfb92r - u72f6t - pkm32l - eb8h7j